Totalt antall sidevisninger

fredag 17. juni 2011

FRÅ IDÈ TIL FERDIG RESULTAT

Ei litt større oppgåve vi har jobba med i 7. klasse har vore pute i "log-cabin"-teknikk eller tømmerhytte-teknikk som det heiter på norsk.
Elevane fekk ein kopi av sjølve mønsteret og fargela slik dei sjølv hadde lyst. Etterpå var det å gå i restekassane og finna stoff. Mykje er gjennbruksstoff, hovudsakleg i bomull.


Eg hadde vist dei litt korleis dei kunne få fram ei to-deling ved hjelp av fargar. Nokre heiv seg på den idèen.
Det blei konvoluttopning og ferdigpute inni.

Alle var stolte av produkta sine og det er mange blide fjes bak her allså!

Har så lyst å visa alle for dei er så fine!


Ein av tradisjonane vi har på vår skule er ein skikkeleg høgtideleg avsluttingsfest for 7. klassen. Elevar, foreldre og lærarar er samla i amfiet. Det er program av elevane og etterpå er det god mat og talar.Ramma rundt festen i år var ein fin utstilling som min gode kollega Ingunn hadde sytt for. Vi har delt kunst- og handverkstimane i 7. klasse dette året
Bl.a. hadde dei laga fantastiske "nasjonalromantiske" maleri som ho hadde skore paspatour til og ramma inn og putene dei hadde laga saman med meg hadde ho hengt så fint opp. Kjempekjekt å få arbeida så fint presentert. Takk Ingunn!

Gipsmaskene som var laga no på slutten av året var montert på svarte plater.Her er det ein liten gjeng elevar saman med den fantastiske musikklærar Gro som kikkar på bildemontasje frå tida på Malmanger skule.


5 kommentarer:

emblas-kanel sa...

Wow x 10! Sååå flinke de har vært. Det tror jeg nok var et populært prosjekt å få lage sin egen pute. Ha ei flott helg.
klem fra Eva :-)

Anonym sa...

åå,eg likar så godt desse bloggane frå skulekvardagen :)))masse gode idear å henta!

emblas-kanel sa...

Takk for tipset med å ha jordbær i. Det skal jeg prøve neste gang.
Klem fra Eva :-)

Nina sa...

Å herlighet. Her møtte jeg litt sårhet - men det er ok ;). Jeg har jo jobbet 15 år på barnetrinnet og undevist både en og flere klasser i kunst- og håndverk alltid. De enkleste timene hodemessig ettersom dette er noe jeg kan og behersker uten å lese meg opp - men ganske utfordrende ettersom man må være blekksprut ;). Kanskje en vakker dag jeg står der med symaskinkurs og forklarer logkabin-teknikk igjen ;).

Tusen takk for en veldig koselig kommentar om medvinden min i det siste. Jeg har hatt en tøff periode så bloggriket har jeg knapt orket å dukke ned i - men det har vært veldig bekreftende å ha hatt litt sånn gode opplevelser i forhold til bekreftelse. Det ser ut som om det går mot enklere dager nå. Sommerferie og slaraffen - selv om det aldri blir helt slaraffen akkurat med to tenåringer i hus ;). Roligere enn med småunger dog. Mye.

Ønsker deg fine og gode sommerdager og sender deg en god klem ;).

Anne Lise sa...

Hei på deg :) Kjempefine puter og utstilling!! Bokstavfoto er morsomt, fine bilder her. Vi har gitt elevene i oppgave å gå rundt på skolen inne og ute, to og to sammen, for å ta bilder av ting som blir til bokstaver. Dette har vært en fin oppgave den første uka, for å bli kjent med hverandre og skolen. Så lærer de litt photoshop når de skal montere sitt eget alfabetet etterpå(de er 16-17 år). JA, jeg synes det var en kjempegod idè med hus/hyttebytte! vi blogges :)