Totalt antall sidevisninger

søndag 26. februar 2012

loppe-vase og bestemor-ruterVar på årets fyrste LOPPEMARKNAD i går i Uskedalen.Var litt sein, men fann bl.a. denne vesle vasen frå svenske Rørstrand.


Ved sida av vasen, eit bilde av farmora mi.

Dette er mammo mi på 91år! Enno frisk og ganske rask - iallefall med strikkepinnar og heklekrok. Etter at eg sette ho på idèen om å hekla bestemor-ruter,har ho hekla ca.800 stk.!Ho har nytta mykje av restagarnet ho har hatt liggjande og kjøpt litt nytt garn. For å få slektskap er alle rutene hekla rundt med grått til slutt.

Ho har ruter til fleire store tepper, nokre puter og kanskje litt anna?
Eg har lova å montera....Får ta det litt pø om pø.

I fyrste omgong fekk eg ein liten haug av dei rutene som var litt større enn alle dei andre, fordi garnet ho hadde brukt var litt tjukkare -
- og sydde dei saman for så å -


- montera dei på lokket av ein gammal puff.Blei ganske nøgd med den! litt luren om eg skal mala beina, eller la vera?Syns det er slektskap mellom enkelte av lappane og beina, så då er den kanskje ferdig???Veska på sida av puffen er sydd av div. plastembalasje. Kjøpte den på Søstrene Grene i Bergen ein gong i fjor. Mykje i bruk!
10 kommentarer:

Sonja frå Sunnfjord sa...

Jammen ivrig med heklenåla, ho mora di:-)

Anne Lise sa...

Superfine heklerier!! Puffen er veldig fin sånn som den er, blått og brunt er en nydelig kombinasjon. Mora de er jammen meg flink :)

Fargeheimen sa...

Nydelege vase du har fått deg, eg kom meg diverre ikkje på loppisen i Uskedalen, men heldigvis så er det eit nytt på Husnes den 11. mars. :)

Såg no kva eg skal lage av restegarnet mitt. Mange lappar i mange fine fargar, berre kjøpe ein type til å ha likt rundt alle lappene. Det var smart.

my dream sa...

sååå kul vase.... kunne eg og tenkt meg!!! :)

knall fine ruter... spør du meg så er puffen din ferdig! knall koselig!

Klems Diana.

Anne Lise sa...

Hei du :) Om det passer i forhold til Berlin-tur ville det vært kjempekoselig å hilse på deg i Strandebarm. Jeg tror ganske sikkert det er åpning den 30.juni. Nå er jeg i Tyrkia og har derfor ikke kontrakten her, men er 90 % sikker :)

Namaste (jeo74) sa...

Hærligenminhet for ein produksjon!!!
Så fint med oldemorsruter :o)

Takke for tips.
Eg gjørr det som du seie av og te, men eg syns det ofte blir litt klumpete, for det blir jo dobbel tråd ved overlappinga liksom. Derfor veldig fornøyd når eg slapp både det og feste tråder ;o)

Sette verkelig pris på at du tok deg tid te å forklare meg det da :o)

Lykke te med montering av resten av rutene.

Anne på landet sa...

Heldige du som har slik ei flott mamma.
" Så lenge en har en mor, kan en få lov å være barn"
Du er et barn Marian!!

Helt enig med deg i at føttene på puffen finner slektskap med noen av lappene, så de trenger ikke maling!

Neste gang Erling kommer og skal ha kurs i bygda di, ønsker jeg å få et lite pip... Gikk glipp av ham sist :(


Takk for titten og fin ny uke til deg.

Klem fra Anne på landet.

Anne på landet sa...

Nei, no va det så kjekt å slippe kommentarsperren at du skal få en kommentar til... hihi.

Glemte å si at Rørstrand vasen var utrolig lekker...spesielt slik du hadde satt det sammen, med en enkel blomst og et gammelt bilde av en kjær farmor!

Bea sa...

Tenk så koselig å ha en mamma som får være så frisk i høy alder og lager sånne fine heklelapper! Nydelig puff, akkurat slik den er, synes jeg også:)
Klem Beate

re:signert sa...

Hei på deg og takk for alle hyggelige meldinger!! Stas det altså. For et herlig innlegg av di mor og de deiligste heklelappene!! LEkkert!! Ses plutselig! Stor klem